Nejnovější TOP inzerce


Pečený lilek

sponzorované odkazy

Pečený lilek. 1 velký lilek, 1 lžíce mouky, 2 vejce, olivový olej, 40 g nastrouhaného parmezánu, cca 18 lístků čerstvé bazalky, 300 g nakrájené mozzarelly, sůl, pepř. Na omáčku: 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 nasekaný stroužek česneku, 1 nakrájená cibule, 1 kořen celer, nakrájený na kousky, 400 g konzervovaných rajčat. Lilek omyjeme a překrojíme podélně na 6 kousků. Zahřejeme olivový olej na pánvi, přidáme česnek, cibuli, celer a osmahneme doměkka. Vmícháme rajčata, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni přibližně 25 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Kousky lilku obalíme v mouce a v osolených a opepřených vejcích.

Na pánvi rozehřejeme olej a dohněda osmahneme obalený lilek z obou stran. Takto připravené lilky vložíme do zapékací mísy, na jejíž dno nejprve nalijeme trochu omáčky. Lilky osolíme a opepříme, posypeme parmezánem, lístky bazalky a půlkou mozzarelly. Přelijeme omáčkou, přidáme zbytek mozzarelly a parmezánu. Pečeme v troubě 15 minut, dokud povrch pokrmu lehce nezhnědne.

WWW:


Sdílet inzerát na facebooku Sdílet článek na Facebooku (nové)


Přidat článekVložit komentář k článku (počet komentářů: 0)



Další podobné články: