Nejnovější TOP inzerce


Recepty na grilování

sponzorované odkazy

Recepty na grilování. Grilování je specifický druh kuchyňské úpravy nad ohněm nebo v klasické elektrické troubě, kterou nastavíme na program gril. Takovým způsobem se upravuje především maso, ryby nebo zelenina. Při grilování nad ohněm platí, že by se plameny neměly dotýkat připravovaných potravin. Spálené části jídla by se měly před konzumací vždy odkrájet. K zatopení je potřeba použít co nejkvalitnější dřevo, či dřevěné uhlí. Lékaři a odborníci nevidí problém v občasné konzumaci grilovaného masa a zeleniny, nesmí se však jednat o každodenní záležitost. Ideálním nápojem ke grilování je víno, nebo pivo. 

Dobré recepty najdete zde...

Když se Američanů zeptáte na jejich nejoblíbenější grilované pokrmy, bude steak vždy na prvním místě. Kus hovězího se na grilování hodí nejvíc: velká plocha masa dobře přijímá chuť dřevěného uhlí a kouře; jeho relativně malá tloušťka urychluje tepelnou úpravu, takže můžete maximálně využít jedinečné vůně, kterou vytvoří jen vysoká teplota. Pokud chcete steaky s bohatší chutí česneku, kmínu a limetky, marinujte je před grilováním asi 10 minut ve směsi adobo v nepřilnavé zapékací misce. 3.Gril předehřejte na vysokou teplotu. Když grilujete velmi silný steak (řekněme 5 cm tlustý steak z vysokého roštěnce), připravte si tři grilovací zóny (jedna strana je extrémně žhavá, druhá je žhavá jen středně a třetina grilu bez ohně jako bezpečná zóna.). Zkušenější mistři grilu si vystačí i s jednou vrstvou žhavého uhlí. Na plynovém grilu jednu stranu předehřejte na vysokou teplotu a druhou na střední.

WWW:


Sdílet inzerát na facebooku Sdílet článek na Facebooku (nové)


Přidat článekVložit komentář k článku (počet komentářů: 2)



Další podobné články: