Nejnovější TOP inzerce


​Segedínský guláš

sponzorované odkazy

Segedínský guláš. Na oleji osmahneme cibulku do růžova. Přidáme špetku kmínu vložíme na kostičky nakrájené maso, posolíme a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíli osmažíme, až si pustí maso štávu, pak přikryjeme a chvíli dusíme. Až je maso poloměkké přidáme kysané zelí, které můžeme před tím propláchnout (pokud nemáme rádi moc kyselé) a překrájet na drobnější kousky. Vložíme bobkový list a kuličky černého pepře, zamícháme, je-li třeba podlejeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou mírně dusíme. Guláš musí mírně pobublávat a je třeba ho občas zamíchat, aby se nepřichytil ke dnu. Jakmile je maso hotové, vyjmeme opatrně bobkové listy a snažíme se též o vyjmutí pepřových kuliček. Poté guláš zaprášíme, necháme ještě chvíli povařit a na závěr zjemníme smetanou.
Suroviny:
1 kg hodně libového vepřového bůčku nebo plecka
2 středně velké cibule
1 lžíce sádla
2 sklenice sterilovaného kysaného zeli
4 bobkové listy
10 kuliček černého pepře (nemlet)
1 smetana (může být i zakysaná)
mletá červená paprika
sůl
mouka na zahuštění

WWW:


Sdílet inzerát na facebooku Sdílet článek na Facebooku (nové)


Přidat článekVložit komentář k článku (počet komentářů: 0)



Další podobné články: