Nejnovější TOP inzerce


Sushi

sponzorované odkazy

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel. Většina lidí si pod tímto pojmem představí zejména syrové rybí maso s rýží, ale sushi je především vařená rýže spojená se speciální octovou omáčkou připravenou k tomuto účelu. Ponořte se do chutí Japonska a kupte si jedinečný balíček vybraných sushi pochoutek pro Vás a Vaše přátele. Úspěch z atmosféry a hlavně z tohoto delikátního pokrmu je zaručen! 

Maki Sushi je jedním ze základních druhů servírování Sushi. Z mořské řasy Nori vytvořené rolka je plněná Sushi rýží, rybou, okurkou, avokádem, japonskou nakládanou ředkví a podobně. Jednotlivé kousky Maki se namáčejí do směsi sójové omáčky a japonského křenu wasabi. Maki Sushi se podává s nakládaným zázvorem ( ginger gari shoga). Zázvor má plnit funkci neutralizace chutí mezi jednotlivými kousky a má výbornou chuť. 

Ashimi je vlastně japonský recept, který se skládá hlavně z tenké plátky syrových ryb a také další seafoods. Jiné než obloha, nebo třeba ředkvičky nebo jiné vegetarián brukvovité jako ozdoba, sashimi by měly být pouze sloužil podél máčením marinádě. Sashimi omáčka může často být vyrobený z sójová omáčka, wasabi spolu se zázvorem. To je docela běžné v japonské místa k jídlu, aby sashimi klenutými s trochou nenaplněné servírovací mísy a komponenty pro omáčka. To umožňuje, aby hosté vytvářet zvláštní omáčce s použitím velmi sladké zázvorem, pikantní wasabi, a pikantní sojovou omáčkou. Citrónová šťáva by mohlo být dodatečně přidány do omáčky, nabízí příjemnou úroveň kyselosti. 

Wasabi je název pro japonský křen, který je o poznání silnější než nám známý křen selský.Jak je již z úvodu patrné, wasabi jistě znají všichni milovníci sushi. Nejčastěji se křenová pasta přidává do "sushi rolády" mezi rýži a rybu, aby jeho aroma nevyprchalo a také aby neutralizovalo nepříjemný rybí pach. Ani japonská specialita sashimi, tedy kousky čerstvé ryby, se bez wasabi neobejde. Často japonský křen můžeme ochutnat i v kombinaci se sójovou omáčkou. Se zelenou pastou to však příliš nepřeháníme, jinak přehlušíme chuť hlavních součástí pokrmu. 

Mořské řasy ročně na celém světě sklízí zhruba sedm milionů tun mořských řas. Polovina z nich se využívá v potravinářském průmyslu, druhá polovina slouží různým průmyslovým účelům, k výrobě kosmetiky, léků apod. Výživná hodnota mořských řas závisí na jejich chemickém složení, a to se liší podle druhu řasy, místě, kde roste, klimatických podmínkách, době sklizně. Mořské řasy mají jen velmi nízkou kalorickou hodnotu, ale zato obsahují vysoké procento proteinů a minerálů. 









WWW:


Sdílet inzerát na facebooku Sdílet článek na Facebooku (nové)


Přidat článekVložit komentář k článku (počet komentářů: 3)



Další podobné články: