Nejnovější TOP inzerce


Uchování sýrů

sponzorované odkazy

Uchování sýrů. Čerstvé sýry typu žervé zpracujeme co nejdříve. Pro delší skladování je vyndáme z obalu, vložíme do misky a zakryjeme plátýnkem navlhčeným ve směsi vody a octa nebo bílého vína a šup s ním do ledničky! Zrající sýry jako romadúr ponecháme k dozrání v pokojové teplotě pod sklem nebo v uzavřené nádobě. Vyzrálé uchováváme v chladu pod poklopem nebo v pytlíčku, aby neprovoněly celou lednicí. Plísňové sýry prezentované třeba hermelínem necháme, pokud jsou měkké, vyzrálé - v krabičce v původním obalu v lednici. Nevyzrálé necháme dojít v pokojové teplotě. Zbylé kousky na příští použití zabalíme do alobalu, aby neokoraly nebo neoslizly. Holandské sýry jako je eidam ponecháme raději vcelku, zabalené v čisté utěrce, kterou jsme namočili v roztoku vody s bílým vínem nebo octem - neokorají. Ementály jsou tučnější, například moravský bochník. Ty rovnou z obchodu nerozkrájené vložíme do igelitového pytlíku nebo přebalíme alobalem a vložíme do ledničky. Sýry na strouhání typu parmazán je lepší kupovat v malém množství a brzy zpracovat. Mají totiž tendenci osychat a ztrácejí chuť. Když není zbytí, mějme je v dobře uzavřené nádobce. Kyselé sýry zastupuje syreček - nevyzrálé tyčinky či kolečka patří do misky pod skleněný poklop nebo do uzavřené nádoby, kde je necháváme v pokojové teplotě. Vyzrálé raději spotřebujeme hned, v nejhorším případě v dobře uzavřené nádobě vydrží v chladu do druhého dne. Tavené sýry - ponecháváme je v původních obalech. Pokud odkrojíme jen část, zbytek opět dobře zabalíme. Rády totiž osychají a snadno chytají plíseň. Sníme je do týdne!

WWW: http://www.zdarma-bazar.cz/pr-clanky


Sdílet inzerát na facebooku Sdílet článek na Facebooku (nové)


Přidat článekVložit komentář k článku (počet komentářů: 3)



Další podobné články: